https://www.beo-markt.be/nl/cutie-pie-signature-zoete-aardappel-en-paprika-bioCutie-Pie is de eerste Brusselse cateraar die biologische babyvoeding in pot aanbiedt voor levering. Candice en Jeremy, het koppel achter het concept, vullen hun herbruikbare, glazen potjes met kraakverse, biologische en lokale ingrediënten en nemen zo kinderen mee op een culinaire reis. Sinds kort is Cutie-Pie ook Terrabio’s partner in crime, de aankoopcentrale achter BE O en De Bio Markt, om jullie boodschappen op een voordelige manier en gekoeld aan huis te leveren. Candice vertelt meer deze win-win-samenwerking en haar start-up die eind 2019 werd geboren.
Producenten
Jean-Pierre De Leener, landbouwingenieur in het hoofd en bioboer in het hart, is al meer dan 35 jaar specialist in het telen van biologische zomer- en bladgroenten. Hij vertelde ons meer over zijn leven als boer en waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is.
Coöperatieve het Hinkelspel, ontstaan in 1981 toen drie Gentse vrienden (Bart, Jos en Alexander) zonder enige ervaring in het maken van kaas, maar met veel goesting en ambitie, besloten om de kaasambacht onder de knie te krijgen. Floris, verantwoordelijke verkoop en productie bij Het Hinkelspel, nam ons mee op tour in de kaasmakerij.
In 2014 hadden oprichters Hadrien en Sevan nog maar net hun diploma Economie op zak, toen ze met het idee kwamen om zelf een circulaire economie op poten te zetten die volledig aansluit met hun eigen waarden. De aanleiding was een voorbeeld in het boek ‘The Blue Economy’ door Gunter Pauli waarin beschreven staat hoe champignons geteeld kunnen worden op koffiegruis. Ondertussen teelt het duo tijdens de koudste maanden ongeveer 7 ton exotische paddenstoelen in de Kelders van Cureghem bij Brussel. Quentin Declerck, marketing manager bij Le Champignon de Bruxelles, neemt ons mee op tour.
Danny is al meer dan 30 jaar bioboer. Als zoon van een gangbare boer, was het thans nooit zijn kinderdroom om fruit te kweken.
In onze Versmarkt vind je verschillende producten van Valdibella terug zoals gedroogde pasta, wijn en amandelmelk, maar één van onze favorieten blijft toch hun tomatenpassata.
Verse kruiden op het ritme van de seizoenen. Yo De Beule staat sinds 2011 aan het roer van bloemen- en kruidenkwekerij Duizendblad in Ternat bij Brussel. Hier combineert ze haar passie voor planten en ecologie met haar zin voor ondernemen en creativiteit. Samen met haar kleine equipe teelt Yo verse kruiden en bloemen in alle geuren, kleuren en smaken voor culinaire chefs en biomarkten zoals BE O Versmarkt.
YUGEN Kombucha, bio kombucha gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten op een unieke locatie aan de Lousbergskaai. Speciaal voor de lancering van hun nieuwste smaak ‘Pompelmoes Hop’ doken met we met Yannick, bezieler van YUGEN, achter de schermen. We ontdekten dat YUGEN Kombucha niet zomaar een drankenmerk is en dat je bij zomerweer maar beter enkele flesjes koel hebt staan.
Sinds december 2017 werken we samen met Domaine de la Falize. Dankzij deze samenwerking kunnen we méér en nog kwalitatievere producten aanbieden. Bovendien delen BE O en Domaine de la Falize hetzelfde doel: namelijk producten dichter bij de consument brengen door het aantal tussenpersonen uit te schakelen. Pierre-Yves van Haute vertelde ons alles over de teelt van biologische aardbeien en gaf ook enkele tips.
Goed nieuws! Dankzij onze fusie met Le Marché Bio in Brussel, verkopen we vanaf dinsdag 7 april het brood van ‘La Boulangerie des Tanneurs’, de artisanale bakkerij van de Biomarkt in Brussel. Sinds 2016 bakt Christophe Doseray hier samen met zijn team artisanaal zuurdesembrood met lokale ingrediënten. Wat het verschil is tussen artisanaal brood en brood uit de supermarkt, en waarom Christophe voornamelijk kiest voor lokale ingrediënten ontdek je hier.
NAO, ontstaan uit een liefde voor Belgische chocolade en de nood aan méér verpakkingsvrije producten. Ontdek het verhaal van deze overheerlijke biologische chocolade in bulk; het ideale cadeau voor valentijn. We spraken Julien, mede-eigenaar van NAO.
Tournée Minérale staat voor de deur. Speciaal voor deze gelegenheid spraken we af met Jan, oprichter van sappenbedrijf ‘De Drie Wilgen’ dat al sinds de jaren ‘80 de lekkerste smaakcombinaties perst. Jan vertelde ons meer over zijn bijnaam ‘Jan sap’ en de productie van zijn biologische fruitsappen. Tijdens Tournée Minérale een hele maand énkel water drinken? Neen hoor! Dankzij De Drie Wilgen heb je genoeg lekkers om uit te testen.