The wishlist name can't be left blank

Producenten

Pagina
Omage: een homage aan fromage, maar dan plantaardig
9 augustus 2021
Producenten

Omage: een homage aan fromage, maar dan plantaardig

De vegan kaas van Omage. Het resultaat van de doorgedreven missie van Neri De Meester om van onze wereld een beter plek te maken. Ontdek haar succesverhaal dat ook door de traditionele kaasliefhebber gesmaakt wordt.  

Hier komen onze Belgische paprika's, aubergine's en komkommers vandaan
5 mei 2021
Producenten

Hier komen onze Belgische paprika's, aubergine's en komkommers vandaan

Hebben jullie zich ooit al afgevraagd waar onze heerlijke paprika’s, aubergines, komkommers en tomaten vandaan komen? Voor deze kwaliteitsproducten werken we samen met boer Krist en zijn vrouw Cindy van Eco Veg uit Assenede. Op een drukke dinsdagochtend mochten we Cindy bellen voor een kort interview.

Cutie-Pie: “Kinderen de wereld laten ontdekken door middel van gastronomie”
31 maart 2021
Producenten

Cutie-Pie: “Kinderen de wereld laten ontdekken door middel van gastronomie”

https://www.beo-markt.be/nl/cutie-pie-signature-zoete-aardappel-en-paprika-bioCutie-Pie is de eerste Brusselse cateraar die biologische babyvoeding in pot aanbiedt voor levering. Candice en Jeremy, het koppel achter het concept, vullen hun herbruikbare, glazen potjes met kraakverse, biologische en lokale ingrediënten en nemen zo kinderen mee op een culinaire reis. Sinds kort is Cutie-Pie ook Terrabio’s partner in crime, de aankoopcentrale achter BE O en De Bio Markt, om jullie boodschappen op een voordelige manier en gekoeld aan huis te leveren. Candice vertelt meer deze win-win-samenwerking en haar start-up die eind 2019 werd geboren.

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is
3 maart 2021
Producenten

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is

  Jean-Pierre De Leener, landbouwingenieur in het hoofd en bioboer in het hart, is al meer dan 35 jaar specialist in het telen van biologische zomer- en bladgroenten. Hij vertelde ons meer over zijn leven als boer en waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is.     

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt
4 november 2020
Producenten

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt

In 2014 hadden oprichters Hadrien en Sevan nog maar net hun diploma Economie op zak, toen ze met het idee kwamen om zelf een circulaire economie op poten te zetten die volledig aansluit met hun eigen waarden. De aanleiding was een voorbeeld in het boek ‘The Blue Economy’ door Gunter Pauli waarin beschreven staat hoe champignons geteeld kunnen worden op koffiegruis. Ondertussen teelt het duo tijdens de koudste maanden ongeveer 7 ton exotische paddenstoelen in de Kelders van Cureghem bij Brussel. Quentin Declerck, marketing manager bij Le Champignon de Bruxelles, neemt ons mee op tour. 

Duizendblad: verse kruiden op het ritme van de seizoenen
1 juli 2020
Producenten

Duizendblad: verse kruiden op het ritme van de seizoenen

Verse kruiden op het ritme van de seizoenen. Yo De Beule staat sinds 2011 aan het roer van bloemen- en kruidenkwekerij Duizendblad in Ternat bij Brussel. Hier combineert ze haar passie voor planten en ecologie met haar zin voor ondernemen en creativiteit. Samen met haar kleine equipe teelt Yo verse kruiden en bloemen in alle geuren, kleuren en smaken voor culinaire chefs en biomarkten zoals BE O Versmarkt.

YUGEN Kombucha, gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten
3 juni 2020
Producenten

YUGEN Kombucha, gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten

YUGEN Kombucha, bio kombucha gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten op een unieke locatie aan de Lousbergskaai. Speciaal voor de lancering van hun nieuwste smaak ‘Pompelmoes Hop’ doken met we met Yannick, bezieler van YUGEN, achter de schermen. We ontdekten dat YUGEN Kombucha niet zomaar een drankenmerk is en dat je bij zomerweer maar beter enkele flesjes koel hebt staan.

Pagina