The wishlist name can't be left blank

Inspiratie

Pagina
Feit of fabel: spinazie mag je geen twee keer opwarmen
1 juli 2020
Artikels

Feit of fabel: spinazie mag je geen twee keer opwarmen

“Spinazie twee keer opwarmen, dat mag toch niet?” Een vraag die al decennia lang meegaat waar je ofwel nog helemaal nooit ofwel al veel te vaak bij stilgestaan hebt, zonder er echt een eenduidig antwoord voor te hebben klaarstaan

Bloemkoolsteak met chimichurri
1 juli 2020
Recepten

Bloemkoolsteak met chimichurri

De bloemkoolsteak is één van de zovele creatieve variaties die je met bloemkool kan klaarmaken. Maar bovenal is dit vegetarisch alternatief bijzonder lekker én gezond. Serveer de bloemkoolsteak als hoofdgerecht of aperitiefhapje op een zomerse BBQ. Succes verzekerd!

Duizendblad: verse kruiden op het ritme van de seizoenen
1 juli 2020
Artikels

Duizendblad: verse kruiden op het ritme van de seizoenen

Verse kruiden op het ritme van de seizoenen. Yo De Beule staat sinds 2011 aan het roer van bloemen- en kruidenkwekerij Duizendblad in Ternat bij Brussel. Hier combineert ze haar passie voor planten en ecologie met haar zin voor ondernemen en creativiteit. Samen met haar kleine equipe teelt Yo verse kruiden en bloemen in alle geuren, kleuren en smaken voor culinaire chefs en biomarkten zoals BE O Versmarkt.

YUGEN Kombucha, gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten
3 juni 2020
Artikels

YUGEN Kombucha, gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten

YUGEN Kombucha, bio kombucha gebrouwen in Gent met de puurste ingrediënten op een unieke locatie aan de Lousbergskaai. Speciaal voor de lancering van hun nieuwste smaak ‘Pompelmoes Hop’ doken met we met Yannick, bezieler van YUGEN, achter de schermen. We ontdekten dat YUGEN Kombucha niet zomaar een drankenmerk is en dat je bij zomerweer maar beter enkele flesjes koel hebt staan.

Feit of fabel: aardappelen met uitlopers mag je niet meer opeten
3 juni 2020
Artikels

Feit of fabel: aardappelen met uitlopers mag je niet meer opeten

Om aardappelen te bewaren gelden drie simpele regels: koel, droog en donker. De berging of kelder is hiervoor de ideale plaats. Toch kan het gebeuren dat er scheutjes beginnen groeien. Zeker als je de aardappelen in de buurt van ajuinen bewaart, gaan ze sneller schieten. Oei, wat nu? 

Verse kruiden bewaren. Hoe pak je dat aan?
3 juni 2020
Artikels

Verse kruiden bewaren. Hoe pak je dat aan?

Verse kruiden. Een simpele, maar onmisbare afwerking van elk gerecht. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van deze natuurlijke smaakbommetjes.  Andreas, de verantwoordelijk van de B2B bij BE O in Gent, is in bijberoep Fietstuinier en geeft enkele tips.

Pastasalade met groene pesto voor bij de BBQ
3 juni 2020
Recepten

Pastasalade met groene pesto voor bij de BBQ

Pastasalade met groene pesto voor bij de BBQ. Een match made in heaven! Kies voor gerechtjes die weinig tijd vragen, maar nog steeds verrassen zoals deze pastasalade. Maak een groente pesto van het loof dat je overhoudt van je andere groentjes, zoals van de wortelen, venkel of radijs.

Onze favorieten voor op de BBQ
3 juni 2020
Artikels

Onze favorieten voor op de BBQ

Mooi weer, meer lange weekends en de zomervakantie in aantocht… Dat kan maar één ding betekenen: BBQ-time! Wij hebben alle ingrediënten in huis om voor ieders goesting een heerlijke BBQ-menu op tafel te zetten. Om het kiezen wat te vergemakkelijken, selecteerden wij, naast een onmisbare portie gegrilde groenten, onze favoriete producten voor op de BBQ.

Op het veld bij Domaine de la Falize
6 mei 2020
Artikels

Op het veld bij Domaine de la Falize

Sinds december 2017 werken we samen met Domaine de la Falize. Dankzij deze samenwerking kunnen we méér en nog kwalitatievere producten aanbieden. Bovendien delen BE O en Domaine de la Falize hetzelfde doel: namelijk producten dichter bij de consument brengen door het aantal tussenpersonen uit te schakelen. Pierre-Yves van Haute vertelde ons alles over de teelt van biologische aardbeien en gaf ook enkele tips.

Achter de schermen met Jean-Michel
6 mei 2020
Artikels

Achter de schermen met Jean-Michel

Bijna elke klant in BE O Gent kent Jean-Michel als ‘die enthousiaste man met de grijze baard’. Ondertussen is hij al meer dan 3 jaar 'Chief of Family' van de Versmarkt in Gent, maar maakt hij al sinds het prille begin deel uit van het team. Jean-Michel vertelt er alles over.

Pagina