The wishlist name can't be left blank

Inspiratie

Pagina
Vegan pulled pork broodje met koolsla
4 november 2020
Recepten

Vegan pulled pork broodje met koolsla

Met behulp van (konings)oesterzwammen, gerookt paprikapoeder en barbecuesaus maak je de lekkerste vegan pulled pork broodjes. Zo lekker dat je zelfs niet meer het verschil proeft met echt varkensvlees. Serveer de vegan pulled pork broodjes met verse frietjes uit de oven en homemade veganaise.

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt
4 november 2020
Artikels

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt

In 2014 hadden oprichters Hadrien en Sevan nog maar net hun diploma Economie op zak, toen ze met het idee kwamen om zelf een circulaire economie op poten te zetten die volledig aansluit met hun eigen waarden. De aanleiding was een voorbeeld in het boek ‘The Blue Economy’ door Gunter Pauli waarin beschreven staat hoe champignons geteeld kunnen worden op koffiegruis. Ondertussen teelt het duo tijdens de koudste maanden ongeveer 7 ton exotische paddenstoelen in de Kelders van Cureghem bij Brussel. Quentin Declerck, marketing manager bij Le Champignon de Bruxelles, neemt ons mee op tour. 

Try Vegan: onze favoriete vegan producten
4 november 2020
Artikels

Try Vegan: onze favoriete vegan producten

Bij BE O zijn we fan van Try Vegan, want door bewuster en regelmatig wat meer plantaardig te eten, verander je de wereld met je vork. Naast diverse soorten noten, peulvruchten en verse groenten en fruit, hebben wij ook heel wat klaargemaakte vegan producten in ons aanbod. Dit zijn onze favorieten.

Witte chili sin carne
30 september 2020
Recepten

Witte chili sin carne

Onder het motto: omdat iedereen toch al eens ooit chili sin carne met tomatensaus ofwel geproefd ofwel zelf klaargemaakt heeft? Dit unieke recept werd trouwens bedacht en uitgeschreven door onze collega's van knol&kool Gent. Wil je op Wereld Veggie Dag (1 oktober) iets vegetarisch op tafel zetten? Zoek dan niet langer naar een recept!

Béa van BE O Antwerpen: “Een veggiedag éénmaal tot meerdere keren per week is tegenwoordig meer regel dan uitzondering en dat voelen we.”
30 september 2020
Artikels

Béa van BE O Antwerpen: “Een veggiedag éénmaal tot meerdere keren per week is tegenwoordig meer regel dan uitzondering en dat voelen we.”

  Vlak voor we met Béa van BE O Antwerpen achter de schermen duiken, kijkt ze nog snel even met een kritische blik naar haar Versmarkt: ligt de markt goed vol met verse bioproducten? Werd alles geleverd? Zijn er nieuwe producten? Werd er voldoende gecontroleerd op kwaliteit? Liggen er proevertjes voor de klanten klaar? Check! Béa is nu al bijna twee jaar Chief of Clan van BE O Antwerpen en toch is er nog geen enkele dag gepasseerd die er hetzelfde uitziet. Ze neemt ons mee op tour in haar biomarkt.     

Feit of fabel: droge voeding kan niet bederven
30 september 2020
Artikels

Feit of fabel: droge voeding kan niet bederven

Op onze tonnen met bulkproducten vol droge voeding als biologische noten, zaden, peulvruchten, granen enz. hangt dan wel geen houdbaarheidsdatum, toch zou je kunnen denken dat droge voeding wel op de één of andere dag zal bederven. Maar is is dat wel zo?

Bloemkoolpizza met tomatensaus en mozzarella
2 september 2020
Recepten

Bloemkoolpizza met tomatensaus en mozzarella

Pizza hoeft niet altijd ongezond te zijn. Vervang de bloem door bloemkool en zo zet je stiekem een extra portie groenten op het menu. Lekker gezond! En helemaal kidsproof.

Kinderen groenten laten eten doe je zo
2 september 2020
Recepten

Kinderen groenten laten eten doe je zo

Kinderen groenten laten eten is voor veel ouders een dagelijkse strijd aan de eettafel. Met een portie extra geduld en onze tips, is de dagelijkse strijd vanaf nu misschien wel (tijdelijk) gestreden. 

Feit of fabel: ontdooid eten opnieuw invriezen mag
2 september 2020
Artikels

Feit of fabel: ontdooid eten opnieuw invriezen mag

Je haalt ‘s ochtends iets uit de diepvries, maar ‘s avonds heb je opeens toch meer zin om op restaurant te gaan of take-away te bestellen. Is het ontdooide eten dan voor de vuilbak?

Mijlpaal: terugblikken op 5 jaar BE O met Karen
19 augustus 2020
Artikels

Mijlpaal: terugblikken op 5 jaar BE O met Karen

2020 is bij BE O het jaar van de mijlpalen. Zo lanceerden we onze afhalingsdienst BE O Collect. Maar waar we misschien wel het meeste trots op zijn? Die 5 kaarsjes die we op 19 augustus 2020 mogen uitblazen. 

Pagina