The wishlist name can't be left blank

Inspiratie

Pagina
Wat jij nog niet wist over rabarber: 5 weetjes
5 mei 2021
Artikels

Wat jij nog niet wist over rabarber: 5 weetjes

Van april tot en met eind juni vind je in BE O de kleurrijkste, Belgische rabarberstelen uit volle grond. Een vrij korte periode om zoveel mogelijk van te genieten. Bovendien valt er ‘t één en ‘t ander te weten over deze prachtige stelen. Ontdek het in onze 5 weetjes.

Aperotime: mini pizza's
5 mei 2021
Recepten

Aperotime: mini pizza's

Apero season is coming! En naast een drankje hoort daar ook een lekker hapje bij zoals deze mini pizza’s met bladerdeeg.

Hier komen onze Belgische paprika's, aubergine's en komkommers vandaan
5 mei 2021
Producenten

Hier komen onze Belgische paprika's, aubergine's en komkommers vandaan

Hebben jullie zich ooit al afgevraagd waar onze heerlijke paprika’s, aubergines, komkommers en tomaten vandaan komen? Voor deze kwaliteitsproducten werken we samen met boer Krist en zijn vrouw Cindy van Eco Veg uit Assenede. Op een drukke dinsdagochtend mochten we Cindy bellen voor een kort interview.

BE O's groente- en fruitkalender
5 mei 2021
Artikels

BE O's groente- en fruitkalender

BE O, dat zijn verse en kwalitatieve seizoensproducten aan de juiste prijs. In onze groente- en fruitkalender ontdek je per maand welke producten nu precies in 't seizoen zijn. 

Zero waste chocopasta met hazelnoten
31 maart 2021
Recepten

Zero waste chocopasta met hazelnoten

Weet je niet wat doen met de kilo’s paaschocolade? Hoewel chocolade amper bederft als je hem op de juiste manier bewaart, kan het misschien eens zo leuk zijn om er op een andere manier van te genieten. Door van de chocolade zelf je chocopasta met hazelnoten te maken bijvoorbeeld! Zo voorkom je dat die berg chocolade misschien wel eens in de vuilbak belandt.

Feit of fabel: de vijfsecondenregel
31 maart 2021
Artikels

Feit of fabel: de vijfsecondenregel

De vijfsecondenregel, bij iedereen wel gekend als de periode dat je eten nog zonder zorgen kan opeten nadat je het op de grond hebt laten vallen. Bacteriën zouden namelijk vijf seconden nodig hebben om je voeding te veroveren. Maar is dat wel zo? De vijfsecondenregel, feit of fabel?

Wat jij nog niet wist over asperges: 5 weetjes
31 maart 2021
Artikels

Wat jij nog niet wist over asperges: 5 weetjes

Eind april begin juni steken de eerste biologische asperges de kop op. Een moment dat gekoesterd wordt in de Vlaamse keuken. Maar weet jij al alles over asperges? Ontdek het in onze 5 weetjes over dit witte goud.

Cutie-Pie: “Kinderen de wereld laten ontdekken door middel van gastronomie”
31 maart 2021
Producenten

Cutie-Pie: “Kinderen de wereld laten ontdekken door middel van gastronomie”

https://www.beo-markt.be/nl/cutie-pie-signature-zoete-aardappel-en-paprika-bioCutie-Pie is de eerste Brusselse cateraar die biologische babyvoeding in pot aanbiedt voor levering. Candice en Jeremy, het koppel achter het concept, vullen hun herbruikbare, glazen potjes met kraakverse, biologische en lokale ingrediënten en nemen zo kinderen mee op een culinaire reis. Sinds kort is Cutie-Pie ook Terrabio’s partner in crime, de aankoopcentrale achter BE O en De Bio Markt, om jullie boodschappen op een voordelige manier en gekoeld aan huis te leveren. Candice vertelt meer deze win-win-samenwerking en haar start-up die eind 2019 werd geboren.

Zo recycleer je onze verpakkingen
31 maart 2021
Artikels

Zo recycleer je onze verpakkingen

Onze Versmarkt is zoveel mogelijk verpakkingsvrij, maar hoe dan ook kunnen we er niet om heen dat bepaalde producten een verpakking nodig hebben om hun kwaliteit te behouden. Zoals de veggie burgers van La Vie est Belle, de zachte geitenkaasjes van De Volle Maan of de fruitige prosecco van Raphael Dal Bo. Onderaan vind je de beste manier om onze verpakkingen te recycleren.

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is
3 maart 2021
Producenten

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is

  Jean-Pierre De Leener, landbouwingenieur in het hoofd en bioboer in het hart, is al meer dan 35 jaar specialist in het telen van biologische zomer- en bladgroenten. Hij vertelde ons meer over zijn leven als boer en waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is.     

Pagina