The wishlist name can't be left blank

Inspiratie

Pagina
Verloren brood met banaan en ahornsiroop
6 januari 2021
Recepten

Verloren brood met banaan en ahornsiroop

Verloren brood blijft naast broodpudding één van onze favoriete recepten om broodrestjes op te gebruiken. En het voordeel: hoe ouder het brood, hoe beter! Er mag natuurlijk wel nog geen schimmel op staan. Werk af met je favoriete toppings et voilà. Simpel, maar o zo lekker!

Bezieler Henri blikt terug op de start van BE O
6 januari 2021
Artikels

Bezieler Henri blikt terug op de start van BE O

Ondertussen meer dan 5 jaar geleden, op 19 augustus 2015, gingen de deuren van BE O Versmarkt voor de eerste keer open met een basisassortiment aan verse seizoensproducten. Naar deze dag had Henri maandenlang toegewerkt, luisterend naar vrienden welke producten zij graag bij hem zouden kopen. Vijf jaar later is de Versmarkt onherkenbaar: een uitgebreid kleurenpalet aan groenten en fruit, een ruim aanbod aan biologische kazen, zuurdesembrood, noten, zaden enz. Allemaal binnen dezelfde missie: bio betaalbaar maken voor iedereen.

15 goede voornemens om voedselverspilling tegen te gaan
6 januari 2021
Artikels

15 goede voornemens om voedselverspilling tegen te gaan

Een nieuw jaar gaat bijna voor iedereen gepaard met goede voornemens. Dingen die we anders willen aanpakken, beter willen doen, waarin we willen groeien. Hoewel we afgelopen jaar massaal gezonder en bewuster gingen eten, blijft de afvalberg binnen ons gezin meestal groter dan gehoopt. Is één van je voornemens om nog duurzamer te leven dan in 2020? We helpen je op weg!

Feit of fabel: kaaskorsten eet je beter niet op
6 januari 2021
Artikels

Feit of fabel: kaaskorsten eet je beter niet op

Zag je aan de feesttafel bij de ene kaaskorsten liggen op het bord en bij de andere niet? Voor eens en voor altijd willen we de eeuwige twijfel uit de wereld helpen of het ongezond zou zijn om ze op te eten. Feit of fabel: kaaskorstjes eet je beter niet op?

Feit of fabel: wit uitgeslagen chocolade eet je best niet meer op
2 december 2020
Artikels

Feit of fabel: wit uitgeslagen chocolade eet je best niet meer op

Je kocht niet zo lang geleden een lekker tablet biologische chocolade, maar bij het openen van de verpakking of de bewaardoos sta je plots te kijken op een stuk wit uitgeslagen chocolade. “Ja lap, daar gaat mijn ‘guilty pleasure’-momentje”, denk je, want een verkleurd stuk chocolade kan toch niet meer lekker zijn. Maar is dat wel zo? Wit uitgeslagen chocolade eet je best niet meer op: feit of fabel?

3 x recepten voor onze favoriete feestdrankjes
2 december 2020
Recepten

3 x recepten voor onze favoriete feestdrankjes

Driemaal recepten voor onze favoriete feestdrankjes waar iedereen blij van wordt! Ook jij, want je kan het grootste deel van de drankjes al op voorhand klaarmaken. Want hoe groot of hoe klein ons feestgezelschap die jaar ook mag zijn, het is het samenzijn dat telt. En dan sta je liever niet de hele tijd alleen in de keuken alles klaar te maken.

Vijf handige tips voor een feestelijke kaasplank
2 december 2020
Artikels

Vijf handige tips voor een feestelijke kaasplank

Hoe stel je nu de ideale kaasplank samen? Uit welke kazen kies je best? Wat is er lekker bij kaas Geen zorgen, want dankzij onze 5 handige tips serveer jij in een handomdraai een feestelijke kaasplank.

Het smeuïgste plukbrood of 'pull apart bread'
2 december 2020
Recepten

Het smeuïgste plukbrood of 'pull apart bread'

Het smeuïgste plukbrood of ‘pull apart bread’ maak je met dit recept! Je kan de Pas de Rouge kaas van het Hinkelspel eventueel vervangen door (buffel)mozzarella of een andere kaas naar keuze. Het lekkerste aan dit recept? De lookboter tussen de groeven die het brood extra smeuïg maakt.

Vegan pulled pork broodje met koolsla
4 november 2020
Recepten

Vegan pulled pork broodje met koolsla

Met behulp van (konings)oesterzwammen, gerookt paprikapoeder en barbecuesaus maak je de lekkerste vegan pulled pork broodjes. Zo lekker dat je zelfs niet meer het verschil proeft met echt varkensvlees. Serveer de vegan pulled pork broodjes met verse frietjes uit de oven en homemade veganaise.

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt
4 november 2020
Producenten

Le Champignon de Bruxelles: hoe bier de circulaire economie voor shiitakes rond maakt

In 2014 hadden oprichters Hadrien en Sevan nog maar net hun diploma Economie op zak, toen ze met het idee kwamen om zelf een circulaire economie op poten te zetten die volledig aansluit met hun eigen waarden. De aanleiding was een voorbeeld in het boek ‘The Blue Economy’ door Gunter Pauli waarin beschreven staat hoe champignons geteeld kunnen worden op koffiegruis. Ondertussen teelt het duo tijdens de koudste maanden ongeveer 7 ton exotische paddenstoelen in de Kelders van Cureghem bij Brussel. Quentin Declerck, marketing manager bij Le Champignon de Bruxelles, neemt ons mee op tour. 

Pagina