The wishlist name can't be left blank

Inspiratie

Pagina
La Boulangerie des Tanneurs bakt zuurdesembrood voor BE O
1 april 2020
Artikels

La Boulangerie des Tanneurs bakt zuurdesembrood voor BE O

Goed nieuws! Dankzij onze fusie met Le Marché Bio in Brussel, verkopen we vanaf dinsdag 7 april het brood van ‘La Boulangerie des Tanneurs’, de artisanale bakkerij van de Biomarkt in Brussel. Sinds 2016 bakt Christophe Doseray hier samen met zijn team artisanaal zuurdesembrood met lokale ingrediënten. Wat het verschil is tussen artisanaal brood en brood uit de supermarkt, en waarom Christophe voornamelijk kiest voor lokale ingrediënten ontdek je hier.

Waarom je aspergeschillen en -uiteinden beter niet weggooit
1 april 2020
Artikels

Waarom je aspergeschillen en -uiteinden beter niet weggooit

Wat doe jij meestal met de overblijvende aspergeschillen en uiteinden? In tegenstelling tot groene asperges, is het bij witte asperges wél noodzakelijk om ze te schillen. Met onze zero waste-tip wordt je afvalberg alvast een beetje kleiner en gooi je de aspergeschillen en -uiteinden niet zomaar meer weg. 

Gegrilde asperges met vegan hollandaisesaus
1 april 2020
Recepten

Gegrilde asperges met vegan hollandaisesaus

Ben jij zo iemand die bij de start van het aspergeseizoen elke week dit witte goud op tafel zet? Dan is een extra recept in deze periode mooi meegenomen. Voor deze variant vervangen we de klassieke hollandaisesaus door een romige cashewcrème met citroen. Serveer met gebakken aardappelen in olijfolie.

Verse sla bewaren doe je zo
1 april 2020
Artikels

Verse sla bewaren doe je zo

De lente is in het land en dat betekent de start van een nieuw seizoen voor de Belgische biosla. Uit eigen bodem smaakt alles toch nog net iets beter. Knapperige (krop)sla’s, eikenbladsla, veldsla,... Vanaf de lente vind je in onze Versmarkt meer van deze bladgroenten uit eigen bodem. Maar hoe houd je ze zo lang mogelijk fris? Sla bewaren doe je zo!

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is
4 maart 2020
Artikels

Waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is

Jean-Pierre De Leener, landbouwingenieur in het hoofd en bioboer in het hart, is al meer dan 35 jaar specialist in het telen van biologische zomer- en bladgroenten. Hij vertelde ons meer over zijn leven als boer en waarom de bio sla in BE O altijd kraakvers is. 

Groentetaart met manouri
4 maart 2020
Recepten

Groentetaart met manouri

Manouri is een vegetarische kaas op basis van schapen- en geitenmelk. Heerlijk om te bakken zoals halloumi, verwerkt in een salade of in een voedzame groentetaart met broccoli, boerenkool en tuinbonen. Benieuwd of jij net als ons grote fan bent van dit recept voor groentetaart met manouri.

Het verschil tussen biologisch en ander vlees
4 maart 2020
Artikels

Het verschil tussen biologisch en ander vlees

Net zoals bij biologische groenten, moet een vleesboer strenge opgelegde normen naleven.  Als je het EU-biologo op de verpakking terugvindt, mag je zeker zijn dat je een stuk biologisch vlees mee naar huis neemt. Eet je liever geen vlees? Dat begrijpen wij volledig! Maar als je dat wel doet, doe je dat best met je volle bewustzijn door in de eerste plaats te kiezen voor biologische productie. Ontdek het verschil tussen biologisch en ander vlees.

Recept voor verse frietjes uit de oven
1 maart 2020
Recepten

Recept voor verse frietjes uit de oven

Durf je af en toe net als ons eens zondigen met een lekker pak frieten? Wij zullen het alvast niet verder vertellen. Maar probeer ook zeker eens deze frietjes uit de oven. Ze zijn minder vettig, maar bevatten een hoog comfort food gehalte.

Nao, de pure smaak van biologische chocolade in bulk
5 februari 2020
Artikels

Nao, de pure smaak van biologische chocolade in bulk

NAO, ontstaan uit een liefde voor Belgische chocolade en de nood aan méér verpakkingsvrije producten. Ontdek het verhaal van deze overheerlijke biologische chocolade in bulk; het ideale cadeau voor valentijn. We spraken Julien, mede-eigenaar van NAO.

5 februari 2020
Artikels

"Samen staan we sterk": BE O en De Biomarkt

Afgelopen jaar in mei 2019, fusioneerde BE O met De Biomarkt in Brussel. De markt die Henri (oprichter BE O) een aantal jaren geleden leerde kennen dankzij zijn huidige zakenpartner Philippe Woitrin. Zijn eerste bezoek aan De Biomarkt was voor Henri meteen liefde op het eerste gezicht en inspireerde hem om hun filosofie ook met Vlaanderen te delen. Vier jaar later, voelden beide markten de nood om de krachten te bundelen, want "samen staan we sterk". Daarom is biologische, kwalitatieve producten aanbieden aan de juiste prijs sinds de fusie de gezamenlijke missie van beide biomarkten. 

Pagina